Dagboek van een muts (De beste 15+ vragen voor je boekverslag)

Dagboek van een muts (De beste 15+ vragen voor je boekverslag)

Dagboek van een muts is een waanzinnig populaire serie, die veel kinderen weer aan het lezen heeft gekregen. Dagboek van een muts is dan ook erg geliefd op scholen en zet aan tot beter begrijpend lezen. Over Dagboek van een muts worden veel vragen gesteld. De meest gestelde vragen en antwoorden over Dagboek van een muts hebben we hier voor je verzameld. Handig voor een boekbespreking, leesverslag of boekenportfolio!

Wat voor soort boek is Dagboek van een muts?

Dagboek van een muts is een serie. De boeken gaan over Nikki J. Maxwell. Zijn maakt veel blunders. De boeken zitten vol humor en zelfspot. De boeken bevatten ook veel herkenbare situaties. Zo gaat het vaak over BFF’s (best friends forever), grote liefdes en aartsrivalen.

Dagboek van een muts 1 Avonturen uit een niet-zo-perfect-leven

Wie is de hoofdpersoon in Dagboek van een muts?

Nikki J. Maxwell, blunderkoningin, is de hoofdpersoon. Zij schrijft zelf het Dagboek van een muts. Ze schrijft vol zelfspot over zichzelf en haar BFF’s Chloë en Zoey, maar ook over haar grote liefde Brandon en aartsrivaal McKenzie. Zij hebben dan ook een belangrijke rol in Dagboek van een muts.

 

Dagboek van een muts personages

Naast Nikki J. Maxwell zijn Chloë en Zoey vaste personages in de serie. Ook McKenzie komt in elk deel terug en mag gezien worden als een vast personage. Tot slot is er Brandon, op wie Nikki een oogje heeft. Zijn rol is niet altijd even groot, maar hij is wel belangrijk voor de verhalen.

 

Is Dagboek van een muts een fictie of non fictie?

De serie is geschreven door Rachell Renée Russell en zij zegt dat ze autobiografische delen heeft verwerkt in de boeken. Dat betekent dat er veel dingen echt gebeurd zijn. Toch is de serie fictie. Maar wel met een knipoog naar het echte leven van zowel Rachell Renée Russel, haar dochters als de vele lezers.

Een andere website vermeldt dat alles wat in het boek staat zó waar is, dat het gewoon een non-fictie boek zou kunnen zijn. Daarmee bedoelen ze dat het heel herkenbaar is (maar toch niet echt zo gebeurd).

 

Welk niveau is Dagboek van een muts?

De serie Dagboek van een muts heeft een AVI-niveau van M6. Het leesniveau AVI M6 bereiken de meeste kinderen als ze in groep 6 zitten en 10 jaar oud zijn.

 

Is Dagboek van een muts een B boek?

B-boeken zijn bestemd voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar. Dat komt overeen met het leesniveau AVI M6. De serie is dus een B boek.

 

Voor welke leeftijd is de serie?

De serie is bedoeld voor meisjes in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Dat komt overeen met kinderen in groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het dagboek van Nikki wordt hier dan ook veel gelezen.

 

Hoeveel boeken zijn er verkocht van Dagboek van een muts?

De serie beslaat meerdere delen. Boeken uit de serie zijn al in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht.

De cijfers die bekend zijn is dat er in 2016 wereldwijd al meer dan 25 miljoen boeken verkocht zijn. Nu zullen dat er veel meer zijn. De schatting is dat er zo’n 50 miljoen boeken van Dagboek van een muts verkocht zijn.

 

Wat is de eerste Dagboek van een muts?

Het eerste deel in de serie Dagboek van een muts is: Dagboek van een muts deel 1 – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven.

 

Wat is het nieuwste deel van Dagboek van een muts?

Het nieuwste deel van de serie (op dit moment) is: Dagboek van een muts deel 14 – Op tourNEE! Hieronder zie je de kaft van dit  boek. Bekijk ook de andere delen van de serie.

Dagboek van een muts Op tourNEE

Wat zijn de hoofdpersonen van Dagboek van een muts op tournee?

In de serie speelt Nikki J. Maxwell de hoofdrol. Zij is vernoemd naar een van Rachel Renée Russells eigen dochters. In deel 14 Op TourNEE! Spelen Nikki, Chloë, Zoey, Brandon en McKenzie belangrijke rollen. Zie ook het kopje over personages.

 

Wat zijn alle delen van Dagboek van een muts?

Dagboek van een muts bevat intussen al veel delen. Hieronder zetten we alle delen op een rijtje voor je.

 • deel 1 Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
 • deel 2 Zoek ’t lekker uit!
 • deel 3 In de spotlights!
 • deel 3½ -Mijn gemuts
 • deel 4 Zak er lekker door!
 • deel 5 Nikki weet raad
 • deel 6 Hopeloos verliefd
 • deel 7 Drama voor de camera
 • deel 8 Er was eens…
 • deel 8½ Afblijven!!! Dit dagboek is van mij!
 • deel 9 Houd de dief!
 • deel 10 Puppy Love!
 • deel 11 BFF’s voor even
 • deel 12 Liefdeskrieels
 • deel 13 Party Stress!
 • deel 14 Op tourNEE!

 

Wie is de schrijfster van Dagboek van een muts?

Dagboek van een muts is geschreven door Rachel Renée Russell. Zij is geboren in St. Joseph (Michigan, Verenigde Staten) op 13 maart 1959. Ze is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate. Zij schreef alle boeken van deze serie, maar ook series voor jongens.

In juni 2009 bracht ze het eerste deel van de serie Dagboek van een muts uit. In het Engels heet de serie Dork Diaries.

Rachel Renée Russell heeft twee dochters. Haar eigen belevingen en die van haar dochters gebruikte ze ook in haar boekenserie. Ze denkt zelf dat het succes van de serie daardoor komt.

Dagboek van een muts schrijfster Rachel Renee Russell

 

Waarom is Rachel Renée Russell begonnen met schrijven?

Rachel Renée Russell werkte als advocaat voor ze begon te schrijven aan Dagboek van een muts. Als advocaat schreef ze ook veel, maar dan saaie teksten. Ze gaf aan dat ze het veel leuker vindt om boeken te schrijven, omdat je dat in je pyjama en op konijnenpantoffels mag doen. Dat mag niet als je in de rechtbank werkt.

 

Waar woont Rachel Renée Russell?

De schrijfster van de serie woont met haar twee dochters in het noorden van de staat Virginia in de Verenigde Staten.

 

Heeft Rachel Renée Russell een prijs gewonnen?

Deel 1 van de serie leverde Rachel Renée Russel in 2010 een Children’s Choice Book of the Year Award op. Dat is een belangrijke prijs. De reeks zelf leverde in 2015 ook de NAACP Image Award voor Outstanding Literary Work, Children’s op.

 

Wie heeft de serie vertaald?

De boeken zijn in Nederland vertaald door Sofia Engelsman, in opdracht van uitgeverij De Fontein.

 

Wie maakt de tekeningen van de serie?

De graphic novel bevat veel tekeningen. De tekeningen zijn gemaakt door Lisa Vega.

 

Hoeveel boeken heeft Rachel Renée Russell verkocht?

Er is een hele serie aan boeken verschenen. Zoals gezegd zijn er naar schatting 50 miljoen boeken verkocht. Maar Rachel Renée Russel heeft meer boeken geschreven. Alles bij elkaar wordt geschat dat er richting de 100 miljoen boeken van haar verkocht zijn (of in ieder geval verkocht zullen worden) van Dagboek van een muts.

Bedankt voor het lezen!

Interessant? Deel het op sociale media!