Gratis oefenen met begrijpend lezen

Gratis oefenen met begrijpend lezen

Begrijpend lezen is voor veel kinderen erg lastig. Het herkennen van tekstsoorten, het achterhalen van de doelen van de auteur en de betekenis van nieuwe woorden uit de tekst halen vraagt veel.

Behalve het aanleren van strategieën gaat het bij begrijpend lezen ook vooral om oefenen en herhaling. Want wat je vaak doet, gaat vanzelf beter. Gratis oefenen met begrijpend lezen is dan ook voor veel kinderen erg fijn.

Daarom hebben wij een oefenpakket samengesteld waarmee kinderen goed en gedegen kunnen oefenen op het gebied van begrijpend lezen.

 

Gratis oefenen met begrijpend lezen

Wat houdt dat gratis oefenen nu precies in? Ons gratis oefenboekje bevat 5 teksten met per tekst enkele vragen over de inhoud van de tekst, de bedoeling van de schrijver of een van de andere strategieën die bij begrijpend lezen aan bod komen.

Kort samengevat komen de volgende onderdelen aan bod in het oefenboekje:

 

Voor wie is het oefenboekje bedoeld?

Begrijpend lezen wordt gegeven vanaf groep 4 van de basisschool. Het verschilt van school tot school in hoeverre er al direct mee wordt begonnen. Het oefenboekje is bedoeld voor kinderen die in groep 6, 7 en 8 zitten, maar kan ook al worden ingezet voor groep 5. De vragen zijn op verschillende niveaus, waardoor een kind spelenderwijs kennismaakt met alle vormen van begrijpend lezen.

Download het oefenboekje

Wil je beginnen met oefenen voor begrijpend lezen? Download het gratis oefenboekje dan direct van onze website om vandaag nog te beginnen.

Download Gratis Oefenboek

Bedankt voor het lezen!

Interessant? Deel het op sociale media!