Zit jouw kind in groep 3? Wil je extra oefenen voor begrijpend lezen? Dat kan met het uitgebreide oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 3” van Educazione. Dit oefenboek is zeer compleet en helpt kinderen beter te worden in begrijpend lezen.

In dit artikel vertellen we je meer over dit oefenboek.

Begrijpend lezen in groep 3

In groep 3 wordt al begonnen met begrijpend lezen. Of eigenlijk: er wordt verder gegaan met begrijpend lezen. Zeker nu de kinderen ook echt leren lezen, gaat het hard. De basis van begrijpend lezen in groep 3 is leesbegrip, begrijpen waarom je leest en welke teksten je kunt lezen.

Lees hier verder over begrijpend lezen in groep 3.

 

Thuis begrijpend lezen oefenen

Begrijpend lezen oefenen is vooral een kwestie van het veel doen. Veel teksten lezen en er vragen over beantwoorden helpt kinderen bewuster te kijken naar begrip. Thuis kun je dit goed doen door het te koppelen aan technisch lezen. Dat ben je immers toch al aan het doen, dan kun je er net zo goed ook vragen bij stellen.

Wil je je kind echter goed voorbereiden op begrijpend lezen op school, of juist voorkomen dat er achterstanden komen, dan is het oefenboek Begrijpend Lezen voor groep 3 een echte aanrader.

 

Oefenboek Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 3

Educazione heeft een uitgebreid oefenboek samengesteld voor ouders met kinderen in groep 3. In dit oefenboek maken ouders en kinderen kennis met de tekstsoorten die er voor begrijpend lezen in groep 3 zijn. De kinderen lezen korte en langere teksten en beantwoorden inhoudelijke vragen. Ook wordt er geleerd naar de tekstvorm te kijken en kan gekeken worden naar het bepalen van het doel.

Wat zijn de voordelen van het oefenboek “Begrijpend lezen oefenen voor groep 3”?

  • 40 teksten, verschillend in lengte
  • Ruim 250 opgaven
  • Samengesteld door leerkrachten en een taalspecialist
  • Met uitleg voor ouders
  • Makkelijk samen oefenen met je zoon of dochter
  • Bevat zowel open als gesloten vragen
  • Bereid hiermee voor op methodetoetsen en Cito-toetsen begrijpend lezen

Oefenboek begrijpend lezen groep 3

Oefenboek Begrijpend Lezen voor Groep 3 kopen

Wil jij het oefenboek voor groep 3 kopen? Dan kun je kiezen uit een fysiek exemplaar en een digitaal exemplaar. Hieronder kun je een keuze maken. Je wordt dan doorgestuurd naar ofwel Boekenbestellen.nl ofwel PayPro.nl voor de afhandeling. Het digitale oefenpakket is na betaling direct te gebruiken.

Oefenboek Begrijpend lezen oefenen voor groep 3

Digitaal
€ 67
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 3
Digitaal
Direct te downloaden
Fysiek
€ 137
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 3
Fysiek werkboek