Wil je je kind in groep 4 extra laten oefenen met begrijpend lezen? Dan kun je dat doen met het uitgebreide oefenboek Begrijpend Lezen voor groep 4 van uitgeverij Educazione. Het is een zeer uitgebreid oefenboek en het helpt kinderen in groep 4 met begrijpend lezen.

We leggen je in dit artikel meer uit over het oefenboek.

Begrijpend lezen in groep 4

Begrijpend lezen in groep 4 gaat erg snel. Er worden nieuwe vaardigheden en strategieën aangeboden nu kinderen hebben leren lezen. Het leesbegrip wordt naar een hoger level getild.

Kinderen in groep 4 maken kennis met nieuwe tekstsoorten en doelen van de schrijver. Lees hier verder over hoe begrijpend lezen in groep 4 in de praktijk gaat.

 

Thuis begrijpend lezen oefenen

Begrijpend lezen oefenen betekent vooral dat je het veel moet doen. Dus veel en vaak teksten lezen, daar over in gesprek gaan en de juiste vragen stellen. Thuis kan dit aan de hand van boeken, maar ook teksten in de krant, handleidingen, recepten of berichten op internet. Ga veel in gesprek en probeer je kind te dwingen naar de betekenis van teksten te kijken.

Heb je behoefte aan meer en wil je je kind voorbereiden of helpen met begrijpend lezen in groep 4? Of wil je juist voorkomen dat je kind een achterstand oploopt? Dan biedt het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 4” uitkomst.

 

Oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 4”

Op verzoek van veel ouders heeft Educazione een uitgebreid oefenboek gemaakt voor kinderen die willen oefenen met begrijpend lezen in groep 4. Het oefenboek kan door kinderen alleen gebruikt worden, of samen met ouders worden doorgenomen.

In het uitgebreide oefenboek wordt stilgestaan bij alle vaardigheden die kinderen moeten kennen op het gebied van begrijpend lezen in groep 4. Er wordt volop geoefend en er worden veel vragen gesteld.

Wat maakt “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 4” een geschikt oefenboek?

  • Het bevat maar liefst 40 teksten, die variëren in lengte en moeilijkheid
  • Er zijn ruim 250 opgaven ontwikkeld
  • Het oefenboek is samengesteld en geschreven door leerkrachten en een taalspecialist
  • In de inleiding krijgen ouders informatie over begrijpend lezen
  • Het is eenvoudig te gebruiken (zowel door kinderen als samen)
  • Er zitten open en gesloten vragen in
  • Er wordt voorbereid op alle toetsen, dus ook Cito-toetsen voor begrijpend lezen

Oefenboek begrijpend lezen groep 4

Oefenboek Begrijpend Lezen voor Groep 4 bestellen

Wil je het begrijpend lezen oefenboek voor groep 4 bestellen? Dan kun je kiezen tussen een fysiek en een digitaal exemplaar. Maak hieronder je keuze. Je wordt vervolgens naar Boekenbestellen.nl of PayPro.nl doorgestuurd voor de betaling.

Oefenboek Begrijpend lezen oefenen voor groep 4

Digitaal
€ 67
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 4
Digitaal
Direct te downloaden
Fysiek
€ 137
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 4
Fysiek werkboek