Begrijpend lezen in groep 5 ondersteunen met je kind? Je kunt begrijpend lezen groep 5 oefenen met het uitgebreide oefenboek Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 5, van uitgeverij Educazione. Dit is een compleet en uitgebreid oefenboek, boordevol teksten en opgaven. Het helpt kinderen in groep 5 sterker te worden in begrijpend lezen.

In dit artikel gaan we het oefenboek van groep 5 bespreken.

Begrijpend lezen in groep 5

In groep 5 worden er flinke stappen gezet op het gebied van begrijpend lezen. Nieuwe vaardigheden volgen elkaar snel op en kinderen moeten oude strategieën aanscherpen om uit de teksten te komen. Ook worden er nu signaalwoorden en verwijswoorden gebruikt om tekstverbanden aan te duiden en is het aan kinderen de juiste conclusies te trekken.

Kinderen in groep 5 gaan ook weer nieuwe tekstsoorten verkennen en daar vragen over beantwoorden. Wil je meer weten over begrijpend lezen in groep 5? We schreven eerder dit artikel.

 

Thuis begrijpend lezen oefenen

Begrijpend lezen is een vaardigheid en een vaardigheid versterk je door te oefenen. Begrijpend lezen oefenen vraagt dus om herhaling. Dat is prima thuis te doen, bijvoorbeeld door samen naar teksten te kijken en die te lezen. Ga ook in gesprek over de gelezen teksten, maar doe dat ook op basis van gesproken tekst (de vaardigheden voor begripsvorming zijn daarin hetzelfde).

Wil je je kind voorbereiden op toetsen op de basisschool, zoals de methodetoetsen, taaltoetsen en Cito-toetsen begrijpend lezen? Dan biedt het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 5” uitkomst.

 

Oefenboek Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 5

Begrijpend lezen oefenen in groep 5 doe je het beste met het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 5” van Educazione. Dit boek is puur gericht op het begrijpend leesonderwijs in groep 5 en helpt kinderen de vaardigheden te versterken. Het oefenboek kan zowel door kinderen individueel gebruikt worden, als samen met een ouder.

Het oefenboek is zeer uitgebreid en bevat meer dan 250 oefeningen over 40 unieke teksten. Deze teksten variëren qua inhoud, lengte en moeilijkheidsgraad. Ook de opgaven zijn zeer verschillend.

Waarom is het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 5” het beste oefenboek voor begrijpend lezen?

  • Het oefenboek is samengesteld door leerkrachten die de praktijk kennen en een taalspecialist
  • Er zijn ruim 250 opgaven gemaakt
  • Het boek bevat 40 korte en langere teksten
  • Het oefenboek bevat informatie voor ouders
  • Lekker oefenen met alle onderwerpen die in groep 5 aan bod komen
  • Optimale voorbereiding op alle toetsen (ook Cito-toetsen voor begrijpend lezen) middels meerkeuze- en open vragen
  • Het oefenboek is makkelijk te gebruiken

Oefenboek begrijpend lezen groep 5

Oefenboek Begrijpend Lezen voor Groep 5 bestellen

“Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 5” aanschaffen? Je hebt de keuze tussen een digitaal en fysiek boek. Hieronder kun je een keuze maken. Vervolgens wordt je naar Boekenbestellen.nl of PayPro.nl doorgestuurd om de bestelling af te ronden.

Oefenboek Begrijpend lezen oefenen voor groep 5

Digitaal
€ 67
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 5
Digitaal
Direct te downloaden
Fysiek
€ 137
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 5
Fysiek werkboek