Zit jouw kind in groep 6 en wil je hem of haar extra helpen met begrijpend lezen? Educazione ontwikkelde, in samenwerking met leerkrachten, het uitgebreide oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 6”. Dit is een zeer uitgebreid oefenboek met veel opgaven en teksten. Het helpt kinderen in groep 6 sterker te worden in begrijpend lezen.

In dit artikel lichten we het oefenboek voor groep 6 verder toe.

Begrijpend lezen in groep 6

In groep 6 gaan kinderen grote sprongen maken op het gebied van begrijpend lezen. Niet alleen worden er weer nieuwe strategieën en vaardigheden aangeleerd, ook worden er nog meer tekstsoorten geïntroduceerd.

Wil je precies weten wat begrijpend lezen in groep 6 inhoudt? We schreven er eerder al een uitgebreid artikel over.

 

Thuis begrijpend lezen oefenen

Wil je dat je kind sterker wordt in begrijpend lezen? Dan moet je begrijpend lezen oefenen. Het is een vaardigheid en door oefening kun je die vaardigheid verbeteren. Thuis begrijpend lezen oefenen kan prima. Lees zoveel mogelijk teksten van verschillende bronnen en heb er gesprekken over. Vragen stellen dwingt kinderen om dieper naar de betekenis van een tekst (leesbegrip) te kijken.

Wil je je kind goed voorbereiden op taaltoetsen, de toetsen begrijpend lezen volgens de methode en zelfs de Cito-toets begrijpend lezen in groep 6? Dan helpt het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 6”.

 

Oefenboek Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 6

Educazione heeft zich gespecialiseerd in oefenboeken voor kinderen op de basisschool en dat is terug te zien in het uitgebreide oefenboek voor begrijpend lezen in groep 6. Na het verzoek van vele ouders ontwikkelde Educazione een oefenboek begrijpend lezen alleen voor groep 6.

In dit uitgebreide oefenboek komen 25 teksten aan bod. Dit zijn uitgebreide, rijke teksten met veel informatie en meerdere lagen. Er zijn meer dan 250 opgaven aan de teksten gekoppeld die kinderen dwingen de teksten goed te lezen en hun vaardigheden te gebruiken.

Voordelen van het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 6” op een rijtje:

  • 25 professionele, rijke teksten
  • Ruim 250 opgaven met allerlei soorten vragen
  • Meerkeuze vragen, open vragen en invuloefeningen
  • Bereid voor op alle toetsen, ook de Cito-toetsen begrijpend lezen
  • Samengesteld en geschreven door leerkrachten en taalspecialisten
  • Eenvoudig in gebruik
  • In de inleiding worden ouders geïnformeerd

Oefenboek begrijpend lezen groep 6

Oefenboek Begrijpend Lezen voor Groep 6 bestellen

Begrijpend lezen bij je zoon of dochter versterken? Bestel dan “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 6”. Dat kan zowel digitaal als fysiek. Maak hieronder een keuze. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar Boekenbestellen.nl voor een fysiek boek of PayPro.nl voor een digitaal boek.

Oefenboek Begrijpend lezen oefenen voor groep 6

Digitaal
€ 67
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 6
Digitaal
Direct te downloaden
Fysiek
€ 137
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 6
Fysiek werkboek