Als jouw kind in groep 7 zit, gaat het dit jaar belangrijke toetsen maken voor begrijpend lezen. De Cito-toetsen en de Entreetoets tellen namelijk mee in het schooladvies. Veel ouders maken zich zorgen om begrijpend lezen en willen hun kind helpen. Educazione ontwikkelde een uitgebreid oefenboek, samen met een taalspecialist en leerkrachten. Het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 7” bereidt niet alleen voor op belangrijke toetsen, maar helpt ook de vaardigheid van het begrijpend lezen te versterken.

In dit artikel vertellen we je alles over het oefenboek voor begrijpend lezen in groep 7.

Begrijpend lezen in groep 7

Begrijpend lezen in groep 7 staat vooral in het teken van versterken en verstevigen. Er worden niet echt nieuwe vaardigheden en strategieën meer aangeleerd, maar wel worden de bestaande strategieën en vaardigheden naar een hoger level getild.

Ook is er meer aandacht voor zaken als signaalwoorden, verwijswoorden, meningen, feiten, argumenten, conclusies en samenvattingen.

Lees dit artikel als je meer wil weten over begrijpend lezen in groep 7.

 

Thuis begrijpend lezen oefenen

Wil je thuis oefenen met begrijpend lezen? Dat is goed mogelijk. Begrijpend lezen versterken betekent vooral dat je het veel doet. Lees dus vele teksten en voer er gesprekken over. Stel vragen die dwingen tot nadenken.

Ook het beluisteren van nieuwsuitzendingen of radio kan goed helpen om de vaardigheden voor het stukje begripsvorming te activeren en te versterken.

Wil je het steviger aanzetten en zeker weten dat je kind voorbereid wordt op de belangrijkste toetsen voor begrijpend lezen van groep 7? Dan adviseren we je het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 7” van Educazione aan te schaffen.

 

Oefenboek Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 7

Al jaren helpen de oefenboeken van Educazione kinderen om sterker te worden in begrijpend lezen. Vooral door een stuk bewustwording en het aanleren van goed leesgedrag. In het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 7” is dat niet anders.

Er is volop aandacht voor alle onderwerpen van begrijpend lezen die kinderen in g roep 7 moeten beheersen. In het oefenboek zijn 25 rijke teksten opgenomen en voorzien van in totaal meer dan 250 opgaven.

Kinderen worden daarmee gedwongen op een speelse wijze kritisch te lezen en een tekst echt eigen te maken.

Alle kenmerken en pluspunten van het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 7” op een rijtje gezet:

  • Het oefenboek beslaat 25 professionele en rijke teksten
  • Er zijn ruim 250 opgaven met allerlei soorten vragen
  • In de inleiding staat uitleg voor ouders
  • Het oefenboek is tot stand gekomen door leerkrachten en een taalspecialist
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Makkelijk na te kijken
  • Bevat open vragen, meerkeuzevragen en invulopgaven
  • Bereid voor op elke toets van groep 7, ook Entreetoets en Cito-toetsen M7 en E7

Oefenboek begrijpend lezen groep 7

Oefenboek Begrijpend Lezen voor Groep 7 bestellen

Wil je het oefenboek “Begrijpend Lezen Oefenen voor groep 7” kopen? Dan kun je het digitaal of fysiek aanschaffen. Hieronder kun je een keuze maken. Je wordt daarna doorgestuurd naar PayPro.nl voor de digitale aanschaf en naar Boekenbestellen.nl voor het fysieke exemplaar van het oefenboek.

Oefenboek Begrijpend lezen oefenen voor groep 7

Digitaal
€ 67
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 7
Digitaal
Direct te downloaden
Fysiek
€ 137
Compleet oefenboek voor begrijpend lezen in groep 7
Fysiek werkboek